14 Yıllık Etkinlik “kamuda tasarruf” Engeline Takıldı

Bu yıl Seferihisar’da 14’üncüsü gerçekleşmesi planlanan Yerel Tohum Takas Şenliği, Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi nedeniyle iptal edildi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin konuya ilişkin açıklama yaptı. Tohum takas şenliğinin çiftçiye ve üreticiye katkıları olduğunu aktaran Yetişkin, ”Yerli tohumumuza sahip çıkmak ve yaşatmak için ilkine 2010 yılında başladığımız Tohum Takas Şenliği’miz artık Seferihisar’ın bir marka değeri olmuş durumda. Can Yücel Tohum Merkezi’nde yetiştirdiğimiz milyonlarca tohum ve fide yeri geldi Manisa’da bir bahçede, yeri geldi Kars’ta bir tarlada hayat buldu. 14 yıl önce yerli tohum için başlattığımız seferberliğin böylesine büyük bir etki ile sürdürülmesinden kaynaklı ne kadar gurur duysak az. Ne yazık ki her yıl büyük bir heyecanla beklediğimiz ve bu yıl da 25 Mayıs’ta Ürkmez’de gerçekleştireceğimiz Yerel Tohum Takas Şenliği’ni, Cumhurbaşkanlığı’nın ’Kamu Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ sebebi ile üzülerek gerçekleştiremeyeceğiz.” dedi.

Açıklamanın devamında, “Seferihisar Belediyesi olarak bundan sonra da yerli tohumun ve tarımsal üretimin gelişmesi ve desteklenmesi için üzerimize düşen her şeyi yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Bizler yine toprağı ışıldayan bir memleket için çalışmaya devam edeceğiz.” diyen Yetişkin, şenlikte dağıtılması için yetiştirilen fide ve tohumları dağıtacağını da ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx