8 saatten fazla kalınca küf sarıyor! Islak çamaşırlara ekleyin, işi sağlama alın

Çamaşır makinesini çalıştırdıktan sonra farklı işlerle uğraştığınızda çamaşırlar ıslak bir şekilde bekleyebilir. Ancak bu sürenin belirli bir zamanlaması vardır. Islak çamaşırlar, zamanla küflenmeye başlar.

Yıkanmış çamaşırları 8 saati aşkın bir süre makinede beklettiğiniz zaman küflenmeye başlarlar. Bu durumda çamaşırlar kullanılamaz hale gelebilir. Etrafa yayılan rutubet kokusu ise oldukça rahatsız edicidir.

Makinede ıslak bırakılan çamaşırlarda yaklaşık 8-10 saat sonra küflenme belirtileri gözlemlenir. Eğer çamaşırlarınızı uzun süredir ıslak bir şekilde bekletiyorsanız makineyi tekrar çalıştırarak yıkamalısınız.

Küflenmeye başlayan çamaşırlar etrafa rahatsız edici, kirli bir koku yayacaktır. Bunu önlemek ve işinizi sağlama almak için çamaşırları tekrar çalıştırdığınızda deterjan bölmesinde uygulayacağınız bazı doğal temizleyiciler mevcut.

Yıkarken bir çay bardağı karbonatı makinenin içine, bir çay bardağı sirkeyi ise yumuşatıcı bölmesine ekleyin. Bu sayede küf veya koku derdi kalmayacaktır. Çamaşırlar ilk yıkamadan daha hijyenik bir görüntüye kavuşur.

Çay ağacı yağı gibi antibakteriyel özelliklere sahip esansiyel yağlar, küfü önlemede yardımcı olabilir. Makineyi çalıştırmadan önce ekleyebilirsiniz. Ancak makinede bekletmek yerine zamanında güneş ışığından faydalanmanız daha doğru olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx