IEA Başkanı Birol’dan temiz enerji teknolojileri için uyarı

Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi Londra’da Başladı

IEA ve İngiliz hükümeti tarafından Londra’da düzenlenen “Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi” açılış konuşmalarıyla başladı. IEA İcra Direktörü Fatih Birol, enerji güvenliğinin ülkeler için hala önemli bir gündem maddesi olduğunu vurguladı.

Birol, petrol ve gaz arzında “geleneksel risklerin” devam ettiğini belirterek, özellikle salgın döneminde petrol piyasalarını etkileyen ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi olaylarda Avrupa’nın gaz piyasalarını etkileyen risklerin olduğuna dikkat çekti.

Enerji sektöründe yeni bir güvenlik zorluğu belirmeye başladığını söyleyen Birol, son yıllarda temiz enerji teknolojilerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etti. Dünya genelinde kurulan yeni tesislerin büyük çoğunluğunun temiz enerji kaynakları olduğunu belirterek, ulaşım sektöründe elektrikli araç sayısının arttığını vurguladı.

Kritik minerallerin üretimi, işlenmesi ve imalatının yoğunlaştığı bölgelerin riskli olduğunu belirten Birol, bu durumun geleneksel enerji güvenliği risklerine ilave olarak yeni bir enerji güvenliği zorluğu oluşturduğunu ifade etti.

Birol, enerji güvenliği risklerine karşı alınabilecek önemli üç adımın enerji kaynakları ve güzergahlarının çeşitlendirilmesi, sektörde öngörülebilirlik oluşturulması ve işbirliği sağlanması olduğunu söyledi. “Hiçbir ülke tek başına bir ada değil. Tüm dünya enerji güvenliğine ancak işbirliği ile kalıcı çözümler geliştirebilir” dedi.

İngiltere’den 300 Milyon Sterlinlik Yeni Yatırım Planı

İngiltere Enerji Güvenliği ve Net Sıfır Bakanı Ed Miliband, uluslararası işbirliğinin enerji güvenliği için önemine değinerek konuşmasına başladı. Miliband, enerji güvenliği olmadan uluslararası güvenlik ve ekonomik güvenliğin sağlanamayacağını söyledi.

İngiliz hükümeti, enerji güvenliğine yönelik riskleri azaltmak adına deniz üstü rüzgar enerjisi tedarik zincirlerine 300 milyon sterlinlik yatırım yapacağını duyurdu. Enerji Güvenliğinin Geleceği Zirvesi, yarın sona erecek.

Related Posts

Trump’ın bütçeye 3,4 trilyon dolarlık ilave yük getirecek yasa tasarısı Meclis’ten geçti

Trump’ın ABD ekonomisine 36,2 trilyon dolarlık borcuna 3,4 trilyon dolar ilave yük getirecek yasa tasarısı kabul edildi. Tasarı, yasalaşması için ABD Başkanı Trump’ın imzasına sunulacak.

Borsa faiz indirimi söylentilerinden bile etkilendi

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,39 değer kazanarak 10.228,39 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 39,37 puan artarken, toplam işlem hacmi 120,3 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,70 değer kaybederken …

Dijitalde Güvendeyim: Visa kullanıcıları dolandırıcılık konusunda bilinçlendirmek amacıyla eğitim projesi başlatıyor

Visa’nın “Dijitalde Güvendeyim” projesi, dijital dolandırıcılıkla mücadele etmek için bireyler ve küçük işletmelere yönelik farkındalık ve eğitim imkânı sunuyor. Artan dijitalleşmeyle birlikte çeşitlenen dolandırıcılık yöntemlerine karşı toplumun bilinçlenmesi hedefleniyor. Eğitimlerle dijital güvenlik konusunda bilgi paylaşımı yapılacak.

Yaktın bizi Aziz Çelik! Emekli ve memurlara öyle bir haber verdi ki… Yerle bir etti

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı yarın, TÜİK’in 6 aylık enflasyon verileri ve iktidar kanadından gelecek zam açıklamasında olacak. Enflasyon verileri emekli ve memur için Temmuz ayı maaşına yapılacak zammı netleştirirken düşen alım gücüne karşı …

Batı’da Albayrak planı! Küresel gerilim harekete geçirdi

Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde ABD, İngiltere ve İsviçre’de bulunan 350 ton altını Türkiye’ye getirmişti. Almanya ve İtalya da Albayrak’ın planını uygulamaya karar verdi. Almanya ve İtalya, Trump’ın Fed’e yönelik sert çıkışları ve artan küresel gerilimler üzerine altın rezervlerini ABD’den ülkelerine getirmeyi düşünüyor.

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı

AB, Rusya’ya ekonomik yaptırımların süresini uzattı