Marketten tavuk alırken dikkat! Beyaz çizgi varsa…

Tavuk, dünya çapında en yaygın tercih edilen et türlerinden biri olarak bilinir. İngiliz gazetesi, son zamanlarda tavukların eskisi kadar sağlıklı olmadığına dikkat çekti. Gazetede aktarılan bilgiye göre tavuklar artık daha yağlı ve besleyicilik açısından eskisi kadar faydalı değil.

Yağsız, düşük maliyetli ve kırmızı ete göre daha sağlıklı olduğu düşünülen tavuk, neredeyse her yemeğimize giriyor. Ancak tavukçuluk sektöründeki uygulamalardaki değişiklikler, tavukların besin değerlerinin düşmesine neden oluyor.

BEYAZ ÇİGİLERE DİKKAT

Yağsız tavuk göğsünde karşılaşılan beyaz çizgiler, etin sağlıklı göstergesi değil ve satın alırken üzerinde beyaz yağ çizgilerinin olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekiliyor. Uzmanlar, bu çizgilerin, tavukların daha hızlı büyümesi ve iri olmaları için kullanılan yetiştirme yöntemlerine bağlı olduğunu ifade etti. Bu da etin daha yağlı ve sağlıksız olmasına neden oluyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan bir araştırmaya göre, Arkansas ve Teksas A&M Üniversiteleri, inceledikleri 285 tavuğun yüzde 96’sında beyaz yağ çizgileri bulunduğunu ortaya koydu. 2013 yılında yapılan bir başka araştırmada, tavuk göğsündeki yağ miktarının olması gerekenin yüzde 224 daha fazla olduğu sonucuna varıldı.

BEYAZ ÇİZGİ TEHLİKELİ Mİ?

Bununla birlikte, Beslenme Direktörü Jaclyn London, tavukların panelenip kızartılmadığı sürece güçlü bir protein kaynağı olduğunu ve B vitamini, B12 ve demir gibi besin öğeleri açısından zengin olduğunu belirtti. Ulusal Tavuk Konseyi’nden gelen açıklamaya göre tavuklardaki beyaz çizgilerin gıda güvenliği açısından herhangi bir tehlike yaratmadığını ve bu konuda endişelenmemek gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Zayıflar daha uzun yaşıyor! Uzmanı uyarı: Çok yemek tümörü besliyor

Geçmişten günümüze halk arasındaki yaygın inanışa göre, yemek yendikçe vücut direnci artar ve hastalıklara karşı güçlenilir. Oysa bilim bunun tam tersini söylüyor. Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı, Onkolojik Bilimler Koordinatörü Prof. Dr. Necdet Üskent, kontrollü açlığın kanserli hücrelerin büyümesini durdurduğunu ve küçülmesini desteklediğini söylüyor.

Cildiniz portakal kabuğu görünümündeyse dikkat! Selülit değil, lipödem olabilir

Toplumda genellikle selülit ve fazla kilo problemi ile karıştırılan lipödem, sadece estetik anlamda bir sorun oluşturmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da tehlike işareti anlamına geliyor. Op. Dr. Jale Özdemir, lipödem hastalığının nedenleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur! Uzmanı açıkladı: Nedeni diş taşı

Diş eti çekilmesinin, diş köklerinin açığa çıkmasına ve dişlerin sallanmasına neden olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş eti çekilmesinin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

İşte bazı insanların zehirlenip bazılarının zehirlenmemesinin nedeni…

Gıda zehirlenmeleri, her yıl binlerce kişiyi etkileyen yaygın bir sağlık sorunu. Ancak ilginç bir şekilde, aynı ortamda bulunan bazı insanlar bu durumu yaşarken, bazıları ise hiç etkilenmiyor. Peki, bu farkı yaratan faktörler neler?