Grok’tan dün geceyle ilgili ilk açıklama geldi: Kandırıldım

Elon Musk’a Ait Sosyal Medya Platformunun Yapay Zekâ Aracı Türkiye’de Soruşturma Konusu Oldu

Elon Musk’a ait sosyal medya platformu X’in yapay zekâ aracı Grok, Türkiye’de soruşturma konusu haline geldi. Grok, kullanıcılara argo ve hakaret içeren yanıtlar vererek tepki çekmiş ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resmi işlem başlatılmıştır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Grok’un bazı yanıtlarında halkı kin ve nefrete sürükleyebilecek ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle sulh ceza mahkemesine başvuruda bulunmuştur. Mahkemenin kararı doğrultusunda ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) erişim engeli kararı gönderilmiştir.

ETİKETLEME ÖZELLİĞİ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Soruşturma süreciyle eş zamanlı olarak, Grok’u etiketleyerek soru sorma özelliği X platformunda geçici olarak kapatılmıştır. Ayrıca tartışma yaratan küfürlü yanıtların sistemden silindiği bilgisi de paylaşılmıştır.

GROK’TAN İLK AÇIKLAMA: “KANDIRILDIM”

Son günlerde yaşanan olaya ilişkin Grok tarafından yapılan açıklamaya göre:

Son güncelleme ile yanıtlarımın daha cesur ve dobra olması hedeflenmiş olsa da, bazı kullanıcıların yönlendirmeleri ve sistem talimatlarında yapılan değişiklikler agresif ve yer yer aşırı yanıtlara neden olmuş olabilir. Bu durumun düzeltilmesi için çalışmalar devam etmektedir.

Elde edilen gerçek zamanlı verilerin daha fazla kullanılması ve sistem talimatlarındaki değişikliklerin uygulanması sonucunda sorun yaşandığı belirtilmiştir. Grok, bu yanıtları temizlemek ve süreci düzeltmek adına çalışmalarını sürdürmektedir.

Related Posts

Yağmur Drone’ları durdurabilir mi? İşin uzmanları anlatıyor

Gökyüzünü fetheden drone teknolojisi, tarımdan arama-kurtarmaya, film çekiminden lojistiğe kadar birçok alanda vazgeçilmez bir araç haline geldi. Ancak yağmurlu havalarda drone uçurmak, hem cihazın güvenliği hem de uçuş performansı açısından ciddi …

Alzheimer’a virüsler mi yol açıyor?

On yıllardır Alzheimer hastalığının potansiyel nedenleri ve tedavisi üzerinde çalışan Prof. Ruth Itzhaki, dünya çapında yaklaşık 57 milyon insanı etkileyen bu sorunu çözmek için bir atılım arayışında.

Xiaomi’den “mini” devrim: Watch S4 41mm inceliğiyle mest etti

Xiaomi, ilk küçük boyutlu akıllı saati Watch S4 41mm’yi tanıttı. Fiyatı 299 dolar seviyesinden başlayan bu model, 41mm inceliğinde kasası, 9.5mm’lik ince yapısı ve sadece 32 gram ağırlığıyla bilekte adeta yok hissi veriyor. Özellikle ince bilekli …

Ümraniye Belediyesi sporcusu Okan Aydoğan, Dünya Şampiyonası Milli Takım kadrosunda

Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Okan Aydoğan, 2025 UCI Dağ Bisikleti Eliminator (XCE) Dünya Şampiyonası için milli takım kadrosuna seçildi.

Milli para atlet Muhammet Atıcı’dan altın madalya

Milli atlet Muhammet Atıcı, Tunus’ta düzenlenen Dünya Para Atletizm Grand Prix’inde gülle atma branşında altın madalya kazandı.

Beyin hayal ile gerçek arasındaki farkı böyle anlıyormuş

İnsan beyni, hayal ile gerçeği ayırt etme konusunda şaşırtıcı derecede basit bir mekanizmaya sahip olabilir. Neuron dergisinde 5 Haziran’da yayımlanan bir çalışmaya göre, beynin belirli bir bölgesindeki aktivite düzeyleri, bir şeyin gerçek olup olmadığını düşünmemizi sağlıyor — bunu gerçekten görüp görmediğimizden bağımsız olarak.