‘Erdoğan 18 yıl sonra CHP’ye gidiyor’

MEHTAP GÖKDEMİR/ANKARA-  Özel, dün partisinin genel merkezinde Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iade-i ziyaretinin tarihine ilişkin soruya Özel, “Gelecek hafta 11 Haziran günü saat 16.00’da Sayın Cumhurbaşkanını Genel Merkezimizde ağırlayacağız” yanıtını verdi.

‘Her şeyi konuşacağız’

Özel, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanı gelecek. İade-i ziyarette bulunacak. Tüm konuları görüşeceğiz. Önemli olan görüşebilmek, konuşabilmek. Siyasetçiler el sıkışmazsa birtakım vesayet odakları ellerini ovuşturmaya başlarlar. Siyasetçiler görüşmezse bazı gizli mahfiller de başka planlar yapılmaya başlar. Siyasetçiler görüşür. Konuşur. Tartışır. Yarışır. Sandık gelir. Vatandaş kazanır. Türkiye kazanır. O yüzden demokratik siyaset kanallarını açık tutmaya devam edeceğiz. Biz bir yumuşamadan bahsetmiyoruz. Vatandaşın canı burnundayken muhalefeti yumuşatacağımızı kimse beklemesin. Ama bir normalleşmeden bahsediyoruz.”

‘Gücüm olsa yarın seçim kararı alırım’

Özel, DEM Parti’nin “Artık Türkiye’de erken seçimin koşulları oluşmuştur” açıklamasına ilişkin sorulara da şu yanıtı verdi: “Biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben CHP’nin 127 milletvekili ile erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim. Olsa yarın alırım, öbür pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet, ister. Ama erken seçimin yapılabilmesi için bunu milletin gündemi olması ve vatandaşın istemesi lazım. Anayasa Mahkemesi, AİHM kararlarına uymazsanız ve asgari ücrete zam yapmama gibi bir noktaya gelirseniz, toplumun hangi kesimi sizden memnun olacak da devam edeceksiniz? O zaman erken seçim kaçınılmaz olur.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx