Erdoğan’dan yeni müfredat açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli tanıtım programına katıldı. 

Büyük tepki çeken yeni müfredatın tanıtımı için yapılan programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: 

– Eğitimin ömür boyu devam eden, canlı ve dinamik bir süreç olduğunu gayet iyi biliyoruz. Burada mühim olan yenilenme ile birlikte köklerden kopmamaktır.

– Çok erken yaşlardan itibaren çocuklar, küresel kültürün dayatmalarına maruz kalmaktadır. Bunların en başında da cinsiyetsizleştirme projeleri vardır.”

– Hep beraber, el ele vererek, küresel cinsiyetsizleştirme belasının önüne geçeceğimize inanıyorum.

– Dünya değişirken Türkiye nasıl aynı kalmıyorsa bütün unsurlarıyla eğitim sistemimizin de yerinde aynı kalması beklenemez.

– Bizi yansıtan bir eğitim modelimiz maalesef olmadı. Eğitim sistemimiz ezberciliğe dayanıyordu. Sanata, spora, kültüre, edebiyata hak ettiği değeri vermeyen sorgulamayı teşvik etmeyen bir eğitim sistemiyle uzun yıllar idare ettik.

– Yasakçılık ve tek tipleştirme bu dönemin özelliğiydi. Başörtüsü sadece üniversitede değil kamuda bile yasaktı. Birileri bu ülkede yasakların kalkmasını istemedi. Müfredatın zenginleşmesini istemediler.

– “Göbeğini kaşıyan adam” diyerek aşağıladıkları insanların çocuklarının kendileriyle eşit imkana sahip olmasını istemediler. Türkiye’de gerçek manada bir sınıfsal değişikliğin gerçekleşmemesi için her şeyi yaptılar.

– Öğrencilerimizin bir sınav öncesinde velilerimizle birlikte camiye davet edilmesi birilerini rahatsız ediyor. Kimseyi zorlama yok, sadece gönüllülük esasına göre bir davet var. Buna bile tahammül edemiyorlar. 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz. Geriye dönüp baktığımızda bu ülkeye boşu boşuna çektirilen acılara üzülüyorum.

– Bu meseleyi ideolojik kavgalarınıza meze yapmaktan vazgeçin. Ben de babayım. Dört çocuğumun dördü de imam hatip mezunu. Harvard’I bitiren var. Mesele imam hatibi bitirmek değil. İmam hatipten sonra bu çocuklar neleri bitiriyor.

ERDOĞAN’IN ÇOCUKLARI HANGİ OKULLARDAN MEZUN OLDU?

Burak Erdoğan: İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi / İstanbul Bilgi Üniversitesi
Sümeyye Erdoğan Bayraktar: Trabzon Araklı İmam Hatip Lisesi / Indiana Üniversitesi (ABD)
Bilal Erdoğan: İstanbul Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi / Harvard Üniversitesi (ABD)
Esra Erdoğan Albayrak: İstanbul Kadıköy İmam Hatip Lisesi / Indiana Üniversitesi (ABD)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx