Nintendo’nun gelir raporuna rağmen Switch 2’nin çıkış tarihi belirsizliğini koruyor

Nintendo‘nun Switch‘in halefini ne zaman piyasaya süreceği merak konusu olmaya devam ediyor. Ancak bu konuda net bilgiler oldukça sınırlı. Yakın zamanda bazı endüstri gözlemcileri, Nintendo‘nun “Switch 2“yi en erken Nisan ayından önce piyasaya sürmeyeceği sonucuna vardı. Bunun nedeni ise şirket başkanı Shuntaro Furukawa’nın yatırımcılara sunduğu mevcut satış tahminlerinin yeni bir konsol içermediğini belirtmesi.

Ancak Niko Partners’tan araştırma ve içgörüler direktörü Daniel Ahmad’a göre, bu tür işaretler pek bir şey ifade etmiyor. Ahmad, Nintendo’nun 2016 yılı tahminlerini örnek göstererek, 2017 için planlanan Switch satışlarının o dönemde zaten kamuoyuna açıklanmış bir çıkış tarihi olduğunu hatırlatıyor. Switch 2’nin çıkış tarihi henüz gizli olduğundan, Nintendo‘nun bu tür tahminleri ileriki bir tarihte güncelleyebileceğini ileri sürüyor. Ancak Ahmad’ın da vurguladığı gibi, bu konuda kesin bir şey söylemek zor.

Nintendo’nun gelir raporuna rağmen Switch 2’nin çıkış tarihi belirsizliğini koruyor

Switch 2 ile ilgili dedikodular, Nintendo‘nun bu mali yıl içinde yeni bir konsol duyurusu yapacağını onaylamasıyla bu ay başlarında daha da arttı. Bu mali yıl Nisan 2025’te sona ereceğinden, ne zaman olursa olsun, duyurunun bir yıldan az bir süre içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Ancak, haziran ayında gerçekleşecek olan Nintendo Direct’in yeni konsolu içermeyeceği şirket tarafından doğrulandığı için fazla heyecanlanmamak gerekiyor.

Bu bilgiler ışığında, Nintendo‘nun yeni nesil konsolunu piyasaya sürme planlarının belirsizliğini koruduğu görülüyor. Şirketin stratejisi, mevcut ürünlerin piyasadaki gücünü koruyarak, yeni ürünlerini doğru zamanda sunmak üzerine kurulu gibi görünüyor. Bu durum, teknoloji ve oyun dünyasında sürekli bir beklenti içinde olan kullanıcıları ve analistleri meşgul etmeye devam edecek gibi duruyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Nintendo switch 2’yi sizce ne zaman piyasaya sürecek?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx